LÄS MER OM KURSEN RIDNING OCH LEDARSKAP

Att ridning handlar om ledarskap, det vet alla som rider. Och ny forskning visar också att bland kvinnliga chefer finns det en stor överrepresentation av ryttare och fd ryttare.
Under en heldag kommer du att få undersöka hur ditt eget ledarskap fungerar, som chef såväl som till häst. Du får konkreta verktyg för kommunikation och ledarskap och du får göra övningar som ger dig större kunskap om dina resurser och tränar dig i att använda dem. Ett ridpass ingår, men dagen börjar och slutar med arbete i Hufvudsta gårds luftiga konferensrum.

Vi kommer att jobba i en liten grupp där alla är aktiva deltagare och medskapare av dagen. Teori, övningar och diskussioner varvas. Kursen formas av era personliga frågeställningar och problem och möter dem med handfasta och användbara modeller och verktyg som ni kan ta med er och fortsätta att jobba med hemma. Innan varje kursomgång genomför vi intervjuer med alla deltagare för att fånga upp förväntningar och frågor.
På förmiddagen har vi ett pass där vi gör övningar med häst, från marken och på hästryggen.

ANMÄL DIG HÄR > > >

Kursledare med erfarenhet

Catarina Enholm är beteendevetare och coach, utbildad inom kognitiv beteendeterapi och med mer än 25 års erfarenhet av att utbilda och coacha chefer och medarbetare på några av Sveriges största företag. Catarinas modeller och verktyg är konkreta och användbara för ledare på alla nivåer.

Catharina Hansson driver media- och konceptutvecklings­företaget Idéimperiet och har jobbat som tidningsmakare och chef i mediabranschen sedan 1986. Hon är författare till en rad fackböcker och grundade tidningen Leva, med fokus på ledarskap och personlig utveckling.

Vem ska gå kursen?

Den här kursen passar inte bara för dig som arbetar som chef utan för dig som har ansvar för område, projekt, personal eller egen verksamhet och har så pass god ­ridvana att du kan hänga med och ha kontroll över en lektionshäst i ett ridpass i alla tre gångarterna. Våra deltagare har varit alltifrån SM-ryttare till nyblivna ryttare och sådana som inte suttit på en häst på 20 år. Hur mycket man har ridit är inte relevant för de övningar vi gör på hästryggen. Det enda som skiljer är väl hur mycket träningsvärk man får efteråt! 🙂

ANMÄL DIG HÄR > > >

GLÖM INTE ATT TA MED RIDKLÄDER, HJÄLM OCH ­OMBYTE. Kom gärna ridklädd på morgonen. Sedan kanske man vill byta om efter ridpasset och innan lunchen i Hufvudsta gårds ­stiliga matsal – många väljer dock att inte göra det och det är okej!

VI GENOMFÖR INTERVJUER MED ALLA DELTAGARE 1-2 veckor innan kursstart. Det ger möjlighet att ta med egna frågeställningar och aktuella utmaningar som man kan jobba med under kursen. Detta lägger vi särskilt fokus vid under Fortsättningskursen, men även vid Grundkursen ger vi utrymme för detta. Vi intervjutillfället stämmer vi också av ridvana och önskemål när det gäller häst.

Vi har även genomfört kursen med teckenspråkstolkning vilket fungerade utmärkt.

Läs vad som skrivits om Ridning och Ledarskap!

Artikel ur tidningen Equipage:

Artikel ur Kyrkans Tidning:

ANMÄL DIG HÄR > > >